بازاریابی حسی یا (Sensory Marketing) چیست؟

بازاریابی حسی
بازاریابی مقالات

بازاریابی حسی یا (Sensory Marketing) چیست؟

بازاریابی حسی وقتی به بازاریابی محصولات و خدمات خود فکر می‌کنید، ممکن است فقط جذابیت بصری را در نظر بگیرید. به نظر می‌رسد کلمات و تصاویری که انتخاب می‌کنید تنها ابزاری است که جهت ترغیب مردم به خرید از برندتان در اختیار دارید.

با این حال، این رویکرد به معنای نادیده گرفتن بخش عظیمی از روانشناسی و رفتار انسان است.

طی ۵۰ سال گذشته، تحقیقات زیادی در مورد چگونگی تأثیر پنج حس (بینایی، شنوایی، چشایی، لمس، بویایی) بر تصمیمات ما برای خرید صورت گرفته است. این دانش جدید منجر به ایجاد حوزه بازاریابی حسی (Sensory Marketing)، رویکردی نوآورانه در جذب علاقه شده است.

در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

بازاریابی حسی چیست؟

 

بازاریابی حسی زمانی است که یک کسب و کار از حس‌های مختلفی برای ایجاد تأثیر مثبت توسط برند استفاده می‌کند. توسل به حواس متعدد با توجه به هر یک از حواس پنجگانه، در جلب توجه و اعتماد مشتری کمک می‌کند.استفاده از بازاریابی حسی شامل یافتن راه‌های خلاقانه برای جلب نظر نیازها و خواسته‌های مشتریان و ایجاد تأثیرات ماندگار از طریق ابزارهای منحصر به فرد بازاریابی است.

بشر با استفاده از نشانه‌های بسیار بیشتری از حس بصری خود تصمیم می‌گیرد. طعم، لمس، بو و صدا می‌تواند سهم بزرگی در شکل‌گیری احساسات ما نسبت به یک برند داشته باشد.در این مقاله، ما پنج حس و چگونگی استفاده از آن‌ها در بازاریابی حسی و اینکه چگونه می‌توانید آن‌ها را در تبلیغات و بازاریابی خود بگنجانید، مرور خواهیم کرد.

بازاریابی حسی

 

 

استفاده از بازاریابی حسی

 

تجارب استفاده از تکنیک های بازاریابی حسی در خرده فروشی ها، هتل ها، رستوران ها نشان داده که مشتریان به صرف زمان بیشتر در آنها تمایل پیدا کرده و یا به مراجعات بعدی به این اماکن ترغیب شده اند که در هر دو صورت با افزایش آمار فروش همراه بوده است.

نتایج موفقیت آمیز کاربرد محرک های حسی در شرکت های هواپیمایی و خودروسازی موجب گردیده تا بازاریابی حسی در جایگاه ابزاری برای برندینگ نیز موضوعیت ­یابد.

 

تاثیر حواس بر بازاریابی

 

بیش از 50% شناخت انسان از محیط به واسطه ی حس بینایی و درک او از شکل و رنگ اشیا صورت می گیرد. لذا طبیعی است که محرک های بینایی از عمده ترین تاثیر در بازاریابی حسی برخوردار باشند.

حس شنوایی به دلیل نقش مستقیم آن در ایجاد ارتباط کلامی در درجه دوم اهمیت قرار می گیرد؛ ولی با توجه به اینکه حس بویایی قادر به تحریک 75% از عواطف انسان بوده و سهمی عمده در یادآوری خاطرات او دارد، با اقبال بیشتری در بازاریابی حسی مواجه شده است.

محرک های چشایی طبیعتاً جزء جدایی ناپذیر محصولات غذایی محسوب می شوند که در صورت به کارگیری موثر می توانند وفاداری مشتری به برند را ارتقا بخشند.

پوست بیشترین تعداد از اعصاب حسی را در خود جای داده است و از این رو اندیشیدن تمهیداتی در فروشگاه ها که ارتباط لمسی مشتری را با محصولاتی چون پوشاک، لوازم زینتی، گوشی های تلفن همراه و … ممکن سازند، تاثیری مثبت در فروش خواهند گذاشت.

 

ویژگی های بازاریابی حسی

 

بنار بر عقیده برنت اشمیت (Berned Schmitt) یکی از بزرگان بازاریابی حسی و از استادان مدرسه عالی کسب و کار دانشگاه کلمبیا، بازاریابی حسی با چهار ویژگی مهم قابل تمایز است.

تمرکز بر تجربیات مصرف کننده

مصرف را یک تجربه به هم پیوسته و یکی دانستن

به رسمیت شناختن هر دو محرک‌های عقلی و هیجانی برای خرید و مصرف

استفاده از روش های گوناگون و متنوع

بازاریاب‌ها می‌توانند از سازه‌های حسی استراتژیک برای ایجاد انواع مختلف تجربیات مصرفی برای مشتریان استفاده کنند. این سازه‌های حسی که در بازاریابی حسی مدیریت می‌شوند عبارتند از:

تجربیات حسی (SENSE)

تجربیات احساسی (FELL)

تجربیات شناختی خلاقانه (THINK)

تجربیات فیزیکی رفتار و سبک زندگی (ACT)

تجربیات هویت اجتماعی ناشی از ارتباط با یک گروه مرجع یا فرهنگ (RELATE)

بنابراین بازاریابی حسی تنها نمایش گردهمایی، تست نمونه یا سمپلینگ نیست بلکه ایجاد تجربه‌های کلی است که تجربه‌های افراد را به صورت یک سمفونی و آهنگ یا تصویری کلی یکپارچه می‌کند.

 

بازاریابی حسی چه کمکی به شما می‌کند؟

 

می‌دانید یکی از دلایلی که بسیاری از افراد خرید سنتی یا حضوری را به خرید آنلاین ترجیح می‌دهند چیست؟

این است که در خرید حضوری می‌توانند محصولی که می‌خواند را در دست بگیرند و آن را لمس کنند. اما در خرید آنلاین این امکان وجود ندارد. اصلا شاید برای خودتان هم پیش آمده باشد که یک محصول را در ویترین مغازه دیده‌اید، اما از فروشنده خواسته‌اید آن را برایتان بیاورد تا از دست بگیرید و لمسش کنید.

یا مثلا بعضی از فروشندگان را می‌بینیم که خودشان خیلی سریع چند نمونه از محصولات رو می‌آورند تا آن را از نزدیک ببینیم و لمس کنیم. این فروشنده شاید خودش نداند اما دقیقا دارد بازاریابی حسی را انجام می‌دهد.

یک نمونه دیگر آن، پخش یک رایحه خاص در بعضی از فروشگاه‌ها که باعث جذب مشتری می‌شود. مثلا در فروشگاه‌های عطر، معمولا از رایحه‌ای که در فضا پیچیده است خوشمان می‌آید و با اینکه قصد خرید یک عطر دیگر را داشتیم، آن عطر را خریداری می‌کنیم. این کار را ممکن است خود فروشنده با هدف فروش یک عطر و برند انجام داده باشد.

خب حالا شما بسته به اینکه در چه حوزه ای فعالیت می‌کنید، چه محصول یا خدماتی می‌فروشید، می‌توانید از این تکنیک بازاریابی برای افزایش فروش و مشتری خود استفاده کنید. اگر دوست داشتید حوزه فعالیت‌تان را هم در بخش نظرات بنویسید تا راجع به آن صحبت کنیم.

 

خب حالا از کجا شروع کنیم؟

 

برای اینکه بتوانیم به خوبی از بازاریابی حسی استفاده کنیم باید پرسونای مخاطب‌مان را به‌خوبی بشناسیم. بدانیم مخاطب ما چه ویژگی‌های رفتاری دارید، دغدغه‌هایش چیست، چه مشکلاتی دارد، چه چیزی خوشحال یا ناراحتش می‌کند و در نهایت به دنبال چیست.

 بعد از شناخت این موارد می‌توانیم بهتر و موثرتر از بازاریابی حسی استفاده کنیم. مثلا شما زمانی که یک خدمات آموزشی را می‌فروشید، اگر بدانید این آموزش برای چه کسی است، آن فرد به دنبال یادگیری چه چیزی است و کلا هدفش از این یادگیری چیست می توانید به راحتی دست روی احساسات او بگذارید.

 

حرف آخر

 

در حالی که حواس دیداری و شنیداری رایج‌ترین ابزار حسی هستند که در بازاریابی مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرند، خوب است که به کل تجربه حسی مشتری فکر کنید.آیا روش‌هایی وجود دارد که بتوانید حس‌های مختلف را در برنامه‌های بازاریابی خود ترکیب کنید؟ استفاده از بازاریابی حسی یک روش عالی برای نوآوری و برجسته شدن نسبت به رقبا است.

بازاریابی حسی که به حواس پنج گانه متوسل شود به خلاقیت بیشتر کسب و کار شما کمک می‌کند. این امر باعث افزایش دامنه شده و به طور بالقوه باعث می‌شود افراد بیشتری درباره برند شما صحبت کرده و از آن خرید کنند.

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping