ایلوستریشن یا تصویرسازی چیست؟
19 مهر 1401 1401-07-28 12:03ایلوستریشن یا تصویرسازی چیست؟
تصویرسازی به انتخاب و استفاده از تصاویر توضیح دهنده و شرح دهنده برای بیان مفاهیم، گویند. این فرایند ممکن است به صورت گروهی توسط، نقاش، گرافیست، صفحه آرا، معلم، مولف و مدیرهنری انجام شود که به سبب آن می خواهند پیامی را به صورت موثر به مخاطب خود انتقال دهند. تصویرسازی هم همانند سایر هنرها قوانین خاص خودش را دارد. آگاهی تصویرسازان از این قوانین و چارچوب بهبود کیفیت تصاویر آموزشی را به دنبال دارد.
هنر تصویرسازی زیرشاخه هنرهای کاربردی است که تصویرگر برای شرح ایده ها و ادراک خود از عناصر تجسمی به بهترین شکل ممکن استفاده می کند. تصویرساز باید علاوه بر خلق تصاویر جدید و رعایت قوانین در ایجاد آن، سلایق مشتری و طیف گسترده ای از مردم را هم در نظر بگیرد.
همچنین او باید تمام همت خود را برای انتقال پیام به صورت کامل و جامع و با رعایت همه چارچوب های ممکن به کار ببندد. در گذشته و پیش از پیدایش هنرهای کاربردی بعضی هنرمندان اغلب در حوزه چاپ فعالیت داشتند و تصویرسازان هم فقط تصویرگران صنعت چاپ بودند.
تصویرسازی که هنری کاربردی به شمار می رود شاخه ای از حرفه گرافیک است.در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید تا شما را بیشتر ادر این زمینه راهنمایی کنیم.
تصویرسازی چیست؟
همه هنرها با اینکه برای اجرا از ابزارهای مخصوص به خود استفاده می کند اما نقطه مشترک آنها بیان تصویری است. بهره گیری از همه ابزارهای موجود در تصویرسازی پیدایش تخصص و روشهای بسیاری را به دنبال دارد که به خاطر پیشرفت فناوری و تکنولوژی و البته به مرور زمان، فعالان این هنر شیوه های جدیدی را پدید می آورند.
تصویرسازی طیف گسترده ای دارد که بعضی از فعالان این عرصه در حوزه تصویرسازی کتب با موضوعات مختلف فعالیت می کنند. این موضوعات می توانند متون داستانی، تصویرسازی مطبوعات، تصویرسازی آموزشی و… که عموم جامعه بیشتر آن را لمس می کنند، باشند.
تصویرسازان علاوه بر خلق تصاویر برای کتاب ها و مجلات و پوسترهای تبلیغاتی در حوزه تصویرسازی برای فیلم های نقاشی متحرک و یا بیلوردهای تبلیغاتی در سطح شهر هم فعالیت دارند. در حالت کلی می توان گفت تصویرسازی عبارتست از تصویرسازی یک موضوع برای بیان بهتر مطلب و درک موثر نسبت به آن که جلوه های بصری به صورتی زیبا در آن به کار گرفته شده باشند.

انواع کاربردهای تصویرسازی و تصویرگری
- برای اهداف آموزشی
تصاویر ممکن است در کنار محتوا برای آموزش مخاطب در مورد یک مورد خاص استفاده شود. این تصاویر می توانند به توضیحِ ساده ی سیستم های پیچیده کمک کنند. آموزش های بصری، تاثیر بسزایی در یادگیری و درک بیشتر مخاطب دارند.
علاوه بر این آموزش برخی از موضوعات بدون استفاده از تصاویر عملا غیر ممکن است. به عنوان مثال، در زیست شناسی، سیستم عصبی انسان فقط با کمک یک تصویر دقیق قابل توضیح و درک است. مطمئنا متن به تنهایی برای توضیح ساختار پیچیده ی سیستم عصبی کافی نیست !
- تصاویر فنی
تصویرسازی فنی در زمینه های مهندسی، پزشکی، تجارت و بسیاری از حرفه ها مانند تجهیزات، سیستم ها و مدل ها استفاده می شود. سیستم های پیچیده را می توان با استفاده از نقاشی، به شکل ساده تری توضیح داد. همچنین از نمودارها می توان برای توضیح مدل های پیچیده در تجارت استفاده کرد که به یادگیرنده در درک مفاهیم انتزاعی کمک می کند.
همچنین نقشه ها نیز نمونه خوبی از تصاویر فنی هستند که اطلاعات بیشتری در مورد مکان های جغرافیایی خاص به بیننده می دهند.
- کارتون ها
کارتون ها برای مدت زمان طولانی ابزاری موفق در زمینه ارتباطات بوده اند. جایی که تصاویر با شوخ طبعی برای تعامل و الهام بخشیدن به بیننده استفاده می شوند.
- تبلیغات و بازاریابی
تبلیغات و مارکتینگ در تجارت باعث شده است تا زمینه جدیدی در تصویرسازی بوجود بیاید. هنرمندان، برای تحت تاثیر قراردادن، آموزش و ترغیب بیشتر بیننده به خرید محصولات یا خدمات، تصاویر را ایجاد می کنند. تبلیغات روزنامه ها، بیلبوردها، تبلیغات تلویزیونی، بروشورها، کاتالوگ ها و تبلیغات آنلاین، اهمیت تصاویر را در زمینه بازاریابی نشان می دهند.
- زیبایی بصری
قرار نیست همه ی تصویرگری ها با اهداف خاصی صورت بگیرند. آنها ممکن است به تنهایی برای ارزش زیبایی شناسی ایجاد شوند. ممکن است ایجاد شوند تا به تنهایی ارزشی بصری داشته باشند.
- تاثیر کامپیوتر در تصویرسازی
کامپیوترها تصویرسازی ها را تا حد بسیار زیادی ساده کرده اند. اکنون می توان تصاویر را با تلاش و زمان بسیار کمتری ساخت. علاوه بر این، این تصاویر دیجیتالی ایجاد شده می توانند هر زمان که نیاز باشد ویرایش و تغییر داده شوند که این مسئله در موارد غیر دیجیتالی سخت تر است و ممکن است نیاز باشد طراحی از اول صورت بگیرد.
تصویرهایی که با استفاده از کامپیوترها ساخته می شوند می توانند با استفاده از ابزارها و تکنیک های ارائه شده توسط برنامه های خاص، تصاویر ترسیم شده دستی را اجرا کنند. فتوشاپ یک نرم افزار محبوب است که فقط در مدت زمان چند دقیقه برای ایجاد جلوه های واقع بینانه از عکس استفاده می شود.
یک تصویرگر ممکن است فقط از کامپیوتر برای ساخت تصاویر استفاده کند. طرح اولیه را نقاشی را بر روی کاغذ بکشد و بعدا اسکن کرده و پس وارد کردن به کامپیوتر، با استفاده از ابزارها و گزینه های ارائه شده توسط نرم افزار آن را رنگی، پیشرفته و تکمیل کند.
کامپیوترها تا حد زیادی در زمینه تصویرگری تاثیر گذاشته اند که اکثر تصویرگران این روزها فقط با نرم افزارهای گرافیکی کامپیوتری و تصویر سازی دیجیتالی، این کار را انجام می دهند.
تصویرهایی که با استفاده از نرم افزارهای بُرداری ایجاد شده، زمینه ی جدیدی به نام هنر وکتوری به وجود آورده است. یک هنرمند طراحی وکتوری از برنامه های بُرداری مانند ادوب ایلوستریتور یا کورل دراو برای تولید تصاویر استفاده می کند.
انواع تصویرسازی
1- تصویرسازی با مداد Pencil Illustrations
تصویرسازی با مداد نوع کلاسیک سبک تصویر سازی است که بسیاری از مردم دوست دارند تصویر سازی را با آن شروع کنند. در این روش، تصاویر با مداد روی کاغذ ترسیم می شوند و سایه هایی نرم و خطوطی دقیق و واضح ایجاد می گردد. مدادهایی که برای تصویر سازی مورد استفاده قرار می گیرند، بسیار متنوع و مختلف هستند.
تصویر سازی با مداد در کلاس های هنری آموزش داده می شود. از این روش معمولاً برای تمرین و گاهی در کتاب ها استفاده می شوند.
تصویر سازی با مداد می تواند با استفاده از مداد معمولی یا مداد رنگی انجام شود. این روش تصویر سازی در بسیاری از کتاب ها به ویژه کتاب های درسی، بسیار رایج است.
در این روش ابتدا طرح روی کاغذ یا مقوا منتقل می شود و سپس قسمت های تیره ی طرح، سایه زده می شود. تصویرگر از ابزارهای رایجی مانند مداد و کاغذ برای خلق تصاویر استفاده می کند و همین امر آن را به یکی از ارزان ترین روش های تصویر سازی تبدیل نموده است. بنابراین اگر به تصویر سازی علاقمند هستید، توصیه می کنیم که کار خود را با مداد آغاز کنید.
2- تصویر سازی با خودکار/روان نویس Pen Illustrations
در این نوع تصویر سازی، به جای مداد از قلم استفاده می شود. در این روش نمی توان خطاها را به راحتی اصلاح کرد بنابراین تا جای ممکن باید از اشتباهات جلوگیری نمود.
خطاهای مکرر موجب می شود که به طور ناخواسته یکپارچگی کار هنری شما به خطر بیفتد. بسیاری از هنرمندان در واقع از تصویر سازی با مداد شروع می کنند و سپس به سراغ تصویر سازی با قلم می روند.
قلم های مختلفی برای تصویر سازی موجود هستند که شما می توانید بسته به سلیقه ی خود، یکی از آنها را انتخاب کنید. برای رنگ آمیزی کار، از مرکب های رنگارنگ استفاده می شود و برای ایجاد سایه روشن ها، از آب استفاده می گردد (توجه داشته باشید که آب را قبل از خشک شدن مرکب اضافه کنید چون در غیر اینصورت لکه ایجاد می شود).
قلم های تصویر سازی با کیفیت، معمولا قیمت بسیار بالایی دارند اما این بدان معنی نیست که ارزش آن را ندارند. داشتن یک مجموعه از قلم های با کیفیت می تواند به هنرمند کمک کند تا تصاویر به یاد ماندنی ایجاد کند و مورد توجه هر کسی قرار بگیرد. این تصاویر را می توان به صورت سیاه و سفید یا رنگی خلق نمود که هر کدام زیبایی خاص خود را دارند.
3- تصویر سازی با آبرنگ Watercolor
بسیاری از مردم نمی دانند که از آبرنگ هم می توان برای تصویر سازی استفاده کرد. این روش به ویژه در مورد تصویر سازی کتاب بسیار محبوب است. آبرنگ امکان خلق تصاویر جذابی فراهم می کند و به خوبی با انواع دیگر تصاویر ترکیب می شود.
در تصویر سازی با آبرنگ، می توان با استفاده از رنگ دانه ها و اضافه کردن کمی آب، سایه هایی با درجه وضوح مختلف ایجاد نمود. نتایج این هنر بسیار زیبا و به یاد ماندنی است و به نظر می رسد با داستانی که روایت می شود، به خوبی سازگار می باشد.
آبرنگ جلوه های بصری منحصر به فردی ایجاد می کند و با تخیل، عمق بالا و لطافت خاصی همراه است.در تصویر سازی با آبرنگ، به راحتی می توان رنگ ها را با هم ترکیب نمود و تصاویر منحصر بفردی ایجاد کرد.
4- لیتوگرافی Lithography
شاید تابحال با واژه ی لیتوگرافی برخورد نکرده باشید اما به احتمال زیاد آن را در جاهای مختلف دیده اید. لیتوگرافی از دو واژه ی یونانی لیتوس (به معنای سنگ) و گرافیا (به معنای نوشتن)، ساخته شده است و در کل به معنی چاپ سنگی است.
در گذشته از این روش بعنوان راهی برای ایجاد فیلمنامه های نمایش استفاده می شد. امروزه بسیاری از کتاب ها و مجلاتی که تیراژ بالایی دارند، با استفاده از لیتوگرافی چاپ می شوند.
در این روش ابتدا فایل هایی طراحی می شوند. این فايل های طراحی شده ابتدا در ليتوگرافی تبديل به صفحات فلزی می شوند و سپس اين صفحات به چاپخانه ارسال مي گردند تا در آنجا بوسيله ی آنها، عمليات چاپ بر روی كاغذ صورت بگيرد.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل