اولین زبان برنامه نویسی که باید یاد بگیریم
10 فروردین 1401 1400-12-14 21:10اولین زبان برنامه نویسی که باید یاد بگیریم
اولین زبان برنامه نویسی که باید یاد بگیریم یادگیری یک زبان برنامه نویسی امکان دارد کمی دلهره آور به نظر برسد. خوشبختانه این مسئله چیزی نیست که از بابت آن نگران باشید. وجود منابع آفلاین و آنلاین بسیار، انجمن های اختصاصی و همچنین وجود شبکه های اجتماعی یادگیری چنین زبان هایی را بسیار آسان و راحت کرده است.
این مسئله به اندازه ای در حال پبشرفت است که یک کودک نیز می تواند به صورت ابتدایی به یادگیری یک زبان برنامه نویسی بپردازد. با این حال انتخاب یک زبان مناسب برای شروع نیز تأثیر به سزایی در فرآیند آموزش دارد. اینجا هستیم تا به شما 5 زبان ساده را برای شروع برنامه نویسی معرفی کنیم.پس در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.
ویژگی ها زبان برنامه نویسی برای شروع
یادگیری آن ساده و آسان باشد.
شما در اول راه هستید نباید برنامهنویسی را از زبانهای پیچیده و درهم آغاز کنید. اگر زبانی که انتخاب میکنید سخت باشد و دارای کتابخانه نباشد قطعا در شروع از این کار خسته خواهید شد. از این رو بهتر است زبانی را یاد بگیرید که سادهتر باشد تا شما را به ادامه راه تشویق کند.
بازار کار خوب و مفیدی داشته باشد.
اگر قصد شما از یادگیری برنامهنویسی ورود به بازار کار برنامهنویسی است، حتما زبانی را انتخاب کنید که علاوه بر سادگی و راحتی یادگیری بازار کار خوبی داشته باشد تا بتوانید از دانستههای خود در این راستا بهره کافی را ببرید.
منابع آموزشی در دسترس باشد.
تعداد زبانهای برنامهنویسی زیاد است. برای شروع بهتر است در بین گزینههای خود زبانهایی را قرار دهید که به قدر کافی منابع آموزشی مربوط به آن در دسترس داشته باشید و دورههای آموزشی آن در موسسههای مربوط به آموزش برنامهنویسی موجود باشد. زبانی رایج را برگزینید تا اگر برای شما پرسشی مطرح شد به راحتی پاسخ خود را پیدا کنید.
متناسب با زمینه علاقمندی شما باشد.
قبل از انتخاب زبان برنامهنویسی باید زمینه علاقمندی خود را مشخص کنید. آیا به نرمافزارهای تحت وب علاقه دارید یا نرمافزارهای موبایل یا دسکتاپ؟
برنامههای دسکتا مانند نرمافزار آفیس همان نرمافزارهایی هستند که در لپتاپها و یارانهها با آنها سر و کار دارید. تب و تاب مربوط به این نرمافزارها بسیار کمتر از گذشته شده است اما هنوز هم طیف گسترده ای را به خود اختصاص میدهد.
برنامههای تحت وب همان وب سایتها و نرمافزارهای آنلاینی هستند که با مراجعه به سایتهای میتوانید با آنها کار کنید. برنامهنویسی وب به دو دسته فرانتاند و بکاند تقسیمبندی میشود. امروزه کسب و کارهای مختلف نیاز به یک سایت قدرتمند دارند، از این رو بازار کار مربوط به برنامهنویسی تحت وب بسیار داغ است.
دسته سوم که مربوط به موبایل است نیازی به این ندارد که از اهمیت آن توضیح دهیم. امروزه موبایل در بسیاری از موارد جایگاه نرمافزارهای تحت وب و دسکتاپ را گرفته است. برنامهنویسی برای موبایل خصوصا اندروید، یکی از گزینههای خوب برای شروع برنامهنویسی است.

زبان برنامه نویسی برای شروع
JavaScript
اولین زبان برنامه نویسی که باید یاد بگیریم همین اول کار بگوییم که جاوا اسکریپت را با جاوا اشتباه نگیرید. جاوا اسکریپت عمدتاً یک زبان توسعه ی فرانت اند است؛ این در حالی است که جاوا یک زبان برنامه نویسی محسوب می شود. از آن جا که جاوا اسکریپت یک زبان کراس پلتفرم محسوب می شود، استفاده از آن رایج است.
همچنین به دلیل این که جاوا اسکریپت به راحتی روی مرورگرتان اجرا می شود نیازی به یک مفسر (کامپایلر) نخواهید داشت. کافیست از ابزار Notepad و یا Sublime Text استفاده نمایید. اگر مشتاق به توسعه ی وب هستید، جاوا اسکریپت برای شروع بسیار عالی است. سینتکس این زبان بسیار شبیه به زبان برنامه نویسی C بوده و از این رو شما را به ادامه ی یادگیری زبان های برنامه نویسی تشویق می کند.
علاوه بر این برای مبتدیان، جاوا اسکریپت بسیار پویا و روان بوده و از آن جایی که کاربرد گسترده دارد، یک آغاز مطمئن و مستحکم برایتان به شمار می رود. مطمئناً جاوا اسکریپت می تواند شروع خوبی برای یادگیری زبان های پیچیده تر همچون ++C باشد. با این حال برخی معتقد هستند که جاوا اسکریپت برای شروع برنامه نویسی مناسب نبوده و مثالی بد برای برنامه نویسی شئ گرایی است.
برخی دیگر نیز معتقدند که اگر می خواهید توسعه دهنده ی نرم افزار شوید جاوا اسکریچت به هیچ عنوان مورد مناسبی برایتان نیست. همچنین این زبان بدون نوع گذاری بوده و خطاهای موجود در آن پیش از اجرا آشکار نمی شوند. با این حال برای ورود به دنیای برنامه نویسی جاوا اسکریپت یکی از بهترین هاست.
زبان برنامه نویسی مذکور تنها به اپلیکیشن Notepad و کمی تحقیق نیاز دارد و کراس پلتفرم بودنش می تواند شما را راضی کند.
موارد استفاده:
توسعه ی وب
مزایا:
سازگاری کراس پلتفرم
بدون نیاز به کامپایلر
شاه راهی برای ورود به زبان های دیگر
معایب:
شئ گرایی ضعیف
بدون نوع گذاری
مشکل در اشکال زدایی
Ruby on Rails
برای خواند آسان است؛ مزیتی بزرگ برای کسانی که تا به حال به سمت برنامه نویسی نرفته اند. این زبان پویا و شئ گرا بوده و به شدت در توسعه ی وب استفاده می شود. سایت هایی چون Groupon و GitHub از کد روبی برای بک اند وبسایت خود استفاده می کنند.
به دلیل آن که در روبی نیاز نیست مجموعه ای از دستورات را یاد بگیرید، یادگیری این زبان کمی ساده تر است. اما از آن جایی که Ruby on Rails یک فریم ورک محسوب می شود باید آن را اساساً مجموعه ای از کلیدهای میانبر به شمار آورد. اما برای چه این زبان برنامه نویسی را مفید می دانیم؟
Ruby on Rails برای مبتدیان مناسب بوده و بیشتر استارت آپ ها توسعه دهندگانی که به این زبان مسلط هستند را استخدام می کنند. پس با یادگیری زبان مذکور می توانید امیدوار باشید که جایی در بازار کار دارید.
موارد استفاده:
توسعه ی وب
مزایا:
استفاده ی زیاد از این زبان
مجموعه ای از کلیدهای میانبر
بازار کار خوب
معایب:
Ruby on Rails اساساً مجموعه ای از کلیدهای میانبر است.
Python
«زبان برنامهنویسی پایتون» (Python Programming Language)، ساده است و «نحو» (Syntax) سرراستی دارد که آن را به زبان همهمنظوره مناسبی برای یادگیری به طور دقیق و کامل مبدل میسازد. این زبان دارای ویژگی «سیستم انواع پویا» (Dynamic Type System) و مدیریت حافظه خودکار است و از چندین پارادایم برنامهنویسی شامل «برنامهنویسی شیگرا» (Object-Oriented Programming)، «برنامهنویسی تابعی» (Functional Programming) و «برنامهنویسی دستوری» (Imperative Programming) پشتیبانی میکند. برنامهنویسان متعددی، در بسیاری از کاربردها، از کتابخانههای جامع استاندارد پایتون استفاده میکنند.
برنامههای کاربردی وب و دسکتاپ، سرورها، یادگیری ماشین و هوش مصنوعی، همه از پایتون استفاده میکنند. پایتون به طور مداوم در سالهای اخیر صدرنشین لیست برترین زبانهای برنامهنویسی بوده است و در سال ۲۰۱۸، موفق به دریافت عنوان «زبان برنامهنویسی سال» در شاخص تیوبی (TIOBE Programming Community Index) شد. شاخص تیوبی، میزان محبوبیت یک زبان برنامهنویسی در دوره زمانی مشخصی را بیان می کند. از سوی دیگر، یادگیری پایتون از طریق منابع آنلاین به راحتی امکانپذیر است و تعداد فرصتهای شغلی موجود برای توسعهدهنده پایتون در وبسایت Indeed، بیش از ۶۶۰۰۰ مورد اعلام شده است (تا لحظه نگارش این مطلب).
یادگیری ماشین
مطابق با گزارش «گیتهاب» (GitHub)، پایتون پر استفادهترین زبان برای یادگیری ماشین در سال ۲۰۱۸ بوده است. ترکیب دانشی که مهندس یادگیری ماشین از زبان پایتون دارد، با قدرت کتابخانههای یادگیری ماشین آن مانند «تنسورفلو» (TensorFlow)، «پانداس» (Pandas)، «بوکه» (Bokeh) و «نامپای» (NumPy)، فرد را در شرایطی قرار میدهد که فرصتهای شغلی جذاب و قابل توجهی انتظار او را بکشند.
زبان برنامهنویسی R، میتواند گزینه بعدی برای کارشناسان یادگیری ماشین باشد. این زبان، موثرترین گزینه برای تحلیل و دستکاری دادهها برای اهداف آماری است. همچنین، R بستههای گوناگونی را در اختیار کاربر قرار میدهد که پیادهسازی الگوریتمهای یادگیری ماشین را آسان میسازد. یادگیری R نیز مانند سایر زبانها از طریق منابع آنلاین امکانپذیر است.
توسعه موبایل
افرادی که علاقمند به توسعه برنامههای کاربردی موبایل هستند، باید مشخص کنند که میخواهند به توسعه اپلیکیشن برای پلتفرم اندروید یا iOS بپردازند. جاوا بهترین گزینه برای توسعه اپلیکیشنهای اندرویدی است. جاوا برای توسعه اپلیکیشنهای موبایل با جاوای عمومی فرق دارد و دلیل این امر، محدودیت قدرت گوشیهای هوشمند است.
برای مثال، یک برنامه معمولی جاوا تا هنگامی که خاموش شود به اجرا ادامه میدهد، در حالی که فعالیت یک برنامه اندرویدی هرگاه در پیشزمینه اجرا نشود متوقف خواهد شد.
در iOS، استفاده از زبان «سوئیفت» (Swift) توصیه میشود که زبان رسمی اپل برای macOS ،iOS و دیگر کدهایی است که برای محصولات اپل نوشته میشوند. برخی از افراد ممکن است زبان «آبجکتیو سی» (Objective-C) را پیشنهاد دهند، زیرا میتوان با استفاده از آن «رابط کاربری گرافیکی» (Graphical User Interface | GUI) و چارچوبهای سرشار از ویژگی ساخت. اما برخی از افراد تمایل به یادگیری زبان سوئیفت دارند زیرا یادگیری آن آسانتر است و توسط خود اپل تایید شده است.

حرف آخر
از جهات بسیاری جوملا دارای انعطاف و قابلیت های بیشتری است. یک سایت جوملایی را بدون متکی بودن به افزونه ها و داشتن کمی تخصص در این کار میتوان به هر شکلی تبدیل کرد. با این حال وردپرس به خاطر سادگی در ایجاد وبسایت طرفداران بیشتری دارد.
پیاده کردن ساختار صحیح سئو در جوملا نیاز به کمی دانش و زحمت بیشتری دارد، اما همین کارها در وردپرس به راحتی و در زمان کمتری قابل انجام است. با طی یک فرایند صحیح و تنظیمات درست در هر دو پلتفرم میتوان به نتیجه دلخواه رسید.
هر دو پلتفرم در کلاس خود بهترین هستند، بنابراین انتخاب بد از بین این دو گزینه وجود ندارد. البته پر واضح است که در صورت عادت کردن به کار با هر یک از این پلتفرم ها، دیگری برایتان دشوار جلوه کند. تنها با صرف وقت و انرژی در هر کدام می توان به یک سایت ایده ال برای خود برسید.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 4 ساعت, 56 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل