انواع پسوندهای دامنه چه کاربردهایی دارند؟
9 دی 1401 1401-07-27 21:10انواع پسوندهای دامنه چه کاربردهایی دارند؟
انواع پسوندهای دامنه چه کاربردهایی دارند؟
انواع پسوندهای دامنه کاربران حین راه اندازی وب سایت همواره با این سوال مواجه هستند که انواع دامنه سایت ها و کاربردشان جیست؟ بهترین دامنه کدام است و چه اصولی را برای انتخاب آن در نظر داشته باشیم.
در این مقاله از تدریس24 قصد داریم با پسوند دامنه های اینترنتی، اینکه پسوند سایت های تجاری چیست و تمامی سوالات مرتبط با کاربرد دامنه ها به صورت کامل آشنا شویم و در آخر بدانیم که چه نوع سایتی به چه پسوندی نیز دارد.
اصول انتخاب انواع دامنه سایت ها
انواع پسوندهای دامنه پیش از بحث و بررسی بیایید با اینکه دامنه چیست بیشتر آشنا شویم تا بهتر بتوانیم کاربرد انواع پسوندها را درک کنیم.
دامنه در واقع همان آدرس اینترنتی است که کاربران به کمک آن می توانند وارد وب سایت شما شوند. زمانی که شما تصمیم به راه اندازی سایت در اینترنت می گیرید، در اولین گام باید آدرس اینترنتی خود را ثبت نموده و سپس هاست مناسبی را خریداری نمایید.
همانطور که همه ما کد ملی منحصر بفرد خود را داریم، هر وب سایت نیز باید دامین خاص خود را داشته باشد. به همین دلیل هر یک از این دامنه ها منحصرا می تواند متعلق به یک سایت باشد.
تصور کنید که قصد دارید یک ویلای شیک و زیبا در یک منطقه خوش آب و هوا در خارج از شهر بسازید. اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب یک زمین مناسب و خوش مکان برای ساخت ویلا است.
انواع پسوندهای دامنه زمینی که آدرس آن سر راست بوده و دوستان و آشنایان شما بتوانند آن را خیلی راحت پیدا کنند و آخر هفته را کنار شما بگذرانند. با مطالعه این مقاله می توانید اطلاعات کاملی درباره domain و ویژگی های آن به دست آورید.

ویژگی های یک دامنه مناسب
انواع پسوندهای دامنه آشنایی با انواع دامنه سایت ها و انتخاب و ثبت یک مورد مناسب نقش بسیار موثری در موفقیت کسب و کار شما خواهد داشت. به همین دلیل نیز شما باید بتوانید بهترین دامنه ممکن را برای خودتان انتخاب نموده و وب سایت خود را ایجاد نمایید. برای اینکه بتوانید یک دامین مناسب پیدا کنید، باید یکسری ویژگی ها را در نظر بگیرید. اما یک دامنه خوب چه ویژگی هایی دارد؟
انواع پسوندهای دامنه آدرس دامنه باید ساده باشد. به همین دلیل توصیه می شود که domain تا حد امکان کوتاه بوده و کاراکترهای آن بیشتر از 12 نباشد.
انواع پسوندهای دامنه نام دامنه باید به شکلی انتخاب شود که افراد بتوانند به راحتی آن را به خاطر بسپارند و در مواقع نیاز به راحتی آن را به یاد آورند. به همین دلیل سعی کنید از اعداد یا کارکترای اضافه مثل دش، تکرار یک حرف در دامین و موارد این چنینی استفاده نکنید.
سعی کنید نام دامنه ای که انتخاب می کنید به حوزه فعالیتتان مرتبط باشد. انتخاب دامین غیر مرتبط با فعالیت وب سایت انتخاب چندان مناسبی به نظر نمی رسد.
از پسوندهای رایج استفاده کنید. کاربران به طور معمول آدرس ها را با استفاده از پسوندهای رایج در مرورگر خود وارد می کنند. به همین دلیل سعی کنید از پسوندی استفاده کنید که در مقایسه با بقیه برای کاربران شناس تر باشد.
دقت کنید در ثبت دامنه برخی کاراکترها غیر مجاز هستند پس از درج کاراکترهای غیرمجاز در دامنه خودداری کنید.
چرخه حیات دامنه های بین المللی
انواع پسوندهای دامنه مسئله ای که باید در نظر داشت این است که همه دامنه های بین المللی چرخه حیات مشخصی دارند. منظور از اصطلاح چرخه حیات فاصله زمانی میان مرحله ثبت انواع دامنه سایت ها تا مرگ یک دامنه است. این چرخه در اکثر دامنه های بین المللی با پسوندهای مختلف یکسان است.
انواع پسوندهای دامنه فارغ از مسائل ثبت دامنه باید با چرخه حیات دامنه ها نیز آشنا باشید چون ثبت و کار با سایت صرفا منوط به ثبت دامنه نیست! بلکه باید دقت داشت که دامنه از دست نرود. در ادامه با چرخش 5 مرحله ای ثبت تا مرگ دامنه آشنا می شویم.
- 1. دوره آزاد (available)
انواع پسوندهای دامنه برخی از دامنه ها قبل از شما توسط افراد دیگری ثبت و خریداری شده اند. در چنین حالتی شما نمی توانید دیگر نام دامنه انتخاب شده توسط آنها را خریداری نماید. اما امکان ثبت دامین های دیگر در دسترس می باشد. در نتیجه اگر دامین مورد نظر شما ثبت نشده است، شما می توانید دامنه انتخابی خود به راحتی ثبت نمایید. به دوره ثبت نام دامین با عنوان دوره آزاد اشاره می شود.
چرا که در این دوره نام دامنه برای ثبت آزاد می باشد. شما می توانید با پرداخت هزینه انواع دامنه سایت مورد نظرتان را ثبت نمایید تا انحصارا به نام خودتان ثبت شود.
- 2. دوره فعال دامنه (active)
انواع پسوندهای دامنه بعد از ثبت دامنه وارد دوره بعدی یعنی دوره فعال می شوید. در این دوره domain برای شما فعال می باشد و شما می توانید با توجه به نوع دامنه آن را تا 10 سال تمدید نمایید.
- 3. مرحله منقضی دامین (expired)
اگر در دوره فعال دامنه شما برای تمدید آن اقدامی نکنید، وارد دوره انقضا یا اکسپایر دامنه خواهید شد. در این حالت دامین شما غیرفعال می شود و تنها در صورت پرداخت هزینه تمدید می توانید دوباره به حالت فعال بازگردید. دوره منقضی دامنه 45 روز می باشد و در صورت تمدید نشدن domain در این مدت دامین شما قفل خواهد شد.
- 4. دوره بازخرید نام دامنه (redemption period)
انواع پسوندهای دامنه بعد از گذشت 45 روز از انقضا، دامنه شما به مدت 30 روز قفل خواهد بود. در دوره بازخرید دامنه همانند دوره قبل حساب شما غیرفعال می شود و فقط 30 روز فرصت دارید که دامین خود را تمدید نمایید. در نظر داشته باشید زمانی که وارد مرحله بازخرید می شوید، تنها مالک نام دامنه می تواند برای تمدید آن اقدام نماید یعنی شخص دیگری نمی تواند این کار را از جانب او انجام دهد.
نکته دیگری که درباره دوره بازخرید می توان به آن اشاره کرد این است که هزینه تمدید domain تقریبا 10 برابر حالت عادی می شود. در اصل این مرحله در واقع مالک دامین جریمه عدم تمدید به موقع دامنه خود را پرداخت می کند.
- 5. دوره حذف دامین (pending deletion)
اگر مالک دامنه باز هم برای تمدید دامین اقدام نکند، وارد دوره حذف خواهد شد. این دوره 5 روز است و به هیچ عنوان امکان بازگردانی نام دامنه وجود نخواهد داشت. بعد از گذشت این 5 روز domain حذف شده و مجددا وارد دوره آزاد می شود. در نتیجه هر شخص دیگری که تمایل داشته باشد می تواند این دامنه حذف شده را به نام خود ثبت نماید.
انواع پسوندهای دامنه سایت
- 1. پسوند
انواع پسوندهای دامنه پسوند دات کام را می توان رایج ترین پسوند میان تمامی پسوندهای دامنه دانست. کام مخفف commercial به معنی تجاری است. به همین خاطر استفاده از com. برای کسانی که قصد دارند تجارت الکترونیک خود را داشته باشند بسیار مناسب است. اکثر شرکت های فعال در سرتاسر جهان از این پسوند برای ساخت دامین خود استفاده می کنند.
- 2. پسوند
این پسوند مخفف کلمه international به معنی بین المللی است. از int. برای ساخت دامین سازمان های بین المللی استفاده می شود.
- 3. پسوند
انواع پسوندهای دامنه این پسوند مخفف network به معنای شبکه می باشد. به همین دلیل برای شرکت هایی که در زمینه ارائه خدمات اینترنتی مثل هاست، فروش دامنه و غیره فعالیت می کنند، مناسب می باشد. همچون دامنه mizbanfa.net که در حوزه هاستینگ فعالیت دارد.
- 4. پسوند
انواع پسوندهای دامنه پسوند gov. مخفف کلمه government به معنی دولت است. در نتیجه از این پسوند برای ساخت دامنه وب سایت های دولتی استفاده می شود.
- 5. پسوند
این پسوند مخفف کلمه Information به معنای اطلاعات است. معمولا سایت هایی که در زمینه اطلاع رسانی درباره حوزه های مختلف فعالیت دارند از این پسوند برای دامنه خود استفاده می کنند.
- 6. پسوند
پسوند org. یکی دیگر از پسوندهای رایج است که مخفف کلمه Organization به معنای سازمان است. معمولا از این پسوند برای دامنه سازمان های خصوصی که فعالیت های آن تجاری نمی باشد، استفاده می شود. معروف ترین سایتی که می توان مثال زد Sanjesh.org است که فعالی کاملا غیرتجاری و آموزشی دارد.
7.پسوند name
انواع پسوندهای دامنه پسوند name را می توان اولین پسوندی دانست که برای اشخاص حقیقی معرفی شده است. کسانی که قصد دارند وب سایتی به نام خود راه اندازی نمایند، می توانند از name برای ساخت دامنه خود استفاده کنند.
- 8. پسوند
این پسوند مخفف education به معنای کسب دانش است. به همین دلیل نیز برای ایجاد سایت هایی که محتوای آموزشی دارند به کار برده می شود.
- 9. پسوند mobi
انواع پسوندهای دامنه این کلمه مخفف mobile است و برای شرکت هایی که خدمات مربوط به گوشی های تلفن همراه را ارائه می دهند گزینه بسیار مناسبی است.
- 10. پسوند
biz مخفف business به معنی تجارت است. در نتیجه از این پسوند برای ساخت دامنه سایت های تجاری استفاده می شود.
- 11. پسوند
travel. به معنای سفر است. به همین دلیل برای شرکت هایی که در زمینه خدمات مسافرتی فعالیت دارند انتخاب مناسبی است.
- 12. پسوند
این پسوند همانند ir. دامنه ملی یک کشور دیگر به شمار می رود. اما از آنجایی که مخفف آن به کلمه website به معنی وب سایت نیز شباهت دارد، گاها از آن برای ایجاد سایت های مختلف نیز استفاده می شود.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 10, 3 هفته قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل