الگوریتم Freshness گوگل چیست؟
15 خرداد 1401 1401-02-26 20:05الگوریتم Freshness گوگل چیست؟
الگوریتم Freshness اما در بیشتر موارد بهروزبودن و تازگی از اصلی ترین فاکتورهایی است که برای پیدا کردن محتوا مدنظر قرار میدهیم. دردنیایی که هر لحظه حجم زیادی از اطلاعات جدید تولید شده و معمولا هم در دسترس مخاطبان اینترنت قرار میگیرند، نمیتوان به سادگی از کنار بروزنبودن محتوا عبور کرد. درواقع تازگی و بروز بودن یکی از فاکتورهایی است که به خاطر آن یک محتوا را نسبت به دیگران ترجیح میدهیم، به خصوص در حوزههایی مثل اخبار که سرعت انتقال اطلاعات حرف اول را میزند.
گوگل هم تقریبا یک دهه است که اهمیت زیادی برای محتواهای بهروز و جدید اینترنت قائل شده تا حدی که الگوریتم Freshness را مختص به این موضوع ارائه کرد. در این مقاله از تدریس24 به بررسی الگوریتم Freshness گوگل پرداختهایم. تا پایان با ما همراه باشید تا با الگوریتم تازگی محتوا گوگل و راه سئوی صفحه مطابق با آن آشنا شوید.
الگوریتم Freshness گوگل دقیقا چیست؟
الگوریتم Freshness گوگل که در سال 2011 ارائه شد، یک تغییر قابل توجه در الگوریتمهای رتبهبندی گوگل بود. هنگامی که گوگل این بروزرسانی را در سال 2011 معرفی کرد، از تاثیر آن بر 35 درصد کل جستجوها خبر داد. تاثیر این الگوریتم به شکلی است که تمایل دارد محتواهای تازهتر و بهروزتری را در نتایج جستجو برای کاربران نمایش دهد.
در واقع الگوریتم تازگی محتوا گوگل به دنبال مطالب جدید و بروز در حوزههای مختلف به خصوص آنهایی که تازگی محتوا برایشان مهمتر است، میگردد و به آنها رتبههای بالاتری میدهد. اینجا بود که اهمیت این الگوریتم بر وبمسترها و مدیران سایتها آشکار شد و همگی برای انطباق با آن به صف شدند.
اجازه بدهید یک مثال بزنیم تا اهمیت این موضوع را بیشتر درک کنید. فرض کنید کاربری به دنبال قیمت روز دلار یا نتیجه یک مسابقه فوتبال است. بنابراین خیلی مهم است که جدیدترین و بهروزترین نتایج نمایش داده شود. اینجاست که هر سایتی نتیجه بهتر و جدیدتر داشته باشد و محتوای آن متناسب با نیاز کاربر میشود، میتواند رتبه بهتری بگیرد. به همین علت اهمیت الگوریتم فرشنس بیش از پیش اهمیت پیدا میکند.

چرا الگوریتم Freshness ساخته شد؟
روند تولید محتوا به صورت صعودی در حال پیشرفت بوده و هست. در سال 2010 پیشبینی شده بود که حجم محتواهای تولید شده، فقط در سال 2017، بیشتر از اطلاعات تولید شده در 5 هزار سال قبل از آن باشد! خودتان فکر کنید در بین اینهمه اطلاعات و محتوای موجود، گوگل چطور میخواهد دقیقاً مطلب مفید و مورد نظر کاربر را به دست او برساند؟
گوگل برای نشان دادن بهترین نتیجه به مخاطبان خود، الگوریتمهای زیادی (از جمله کبوتر، مرغ مگسخوار، پاندا، پنگوئن و …) را ایجاد کرده و بهروزرسانی میکند. الگوریتمهایی که بر روی مواردی مثل:
کپی نبودن محتوا
اعتبار سنجی سایت
تشخیص محتوای بی کیفیت
و…
تمرکز دارند؛ اما اینها باز هم کافی نبودند. اجازه بدهید یک مثال بزنم. فرض کنید که شما به دنبال دانلود یک کتاب درسی برای فرزند خود در سطح وب هستید. آیا دوست دارید در زمان جستجو عبارتِ «کتاب فارسی پنجم دبستان»، با سایتی روبرو شوید که کتاب فارسی نوشته شده در سال 1387 را به شما نشان میدهد؟ آیا در این حالت کپی نبودن، با کیفیت بودن و اعتبار بالای سایت به شما کمک میکند؟ ابداً.
در واقع، الگوریتم Freshness برای حل مشکل کاربران در برخورد با محتواهای قدیمی به وجود آمد! به عبارت دیگر، وظیفه Freshness، افزایش رتبه محتواهای جدید نسبت به محتوای قدیمی است. با کمک این الگوریتم است که پس از جستجو عبارتِ «کتاب فارسی دبستان» در گوگل، به تازهترین نسخه چاپی این کتاب در رتبههای نخست نتایج میرسید.
چطور از الگوریتم تازگی محتوا به نفع سئو سایت استفاده کنید؟
حالا که در مورد مفاهیم اولیه الگوریتم تازگی محتوا اطلاعاتی مفیدی کسب کردید و فهمیدید چطور میتوان رتبه الگوریتم تازگی محتوا را افزایش داد، نوبت به این میرسد که از این الگوریتم برای بهبود سئو سایت خود بهره ببرید. پیشنهاد ما به شما استفاده از 4 روش زیر است:
1- محتوای دارای رتبهی سایت را بهروز کنید
آن دسته از مقالاتی که تعداد Impression و ورودی بالایی دارند و در صفحه نتایج دارای رتبه هستند را در اولویت قرار دهید. سعی کنید این مقالات را با آمار و ارقام جدید، نقل قولها، تصاویر و تغییراتی مفید بهروز کنید.
2- در تولید محتوا پیشدستی کنید
سایتهایی که در حوزۀ اخبار، سینما، موسیقی و رویدادهای روز فعالیت میکنند باید همیشه سعی کنند در مقابل رقیبهای خود، اطلاعات روز را با سرعت بیشتری در اختیار کاربر قرار دهند. اگر سایت شما اولین منبع برای اخبار روز باشد، کاربران بیشتری را روانه آن میکنید.
3- سیگنالهای اجتماعی مثبت دریافت کنید
یکی از معیارهایی که الگوریتم تازگی محتوا گوگل به آن بسیار حساس است، سیگنالهای مثبت از شبکههای اجتماعی است. بنابراین سعی کنید مقالات یا محتوای خود را در شبکههای اجتماعی مرتبط با کسب و کار خود به اشتراک بگذارید و از آنها به سایت خود لینک دهید. اگر محتوایی که در این شبکهها منتشر میکنید، همهگیر شد، منتظر زیر و رو شدن سئو سایت خود باشید.
4- تاریخ انتشار مقالات را حذف نکنید
پاک کردن تاریخ مقالات با ریسک بالایی همراه است. مطالعات موردی انجام شده در این مورد نشان میدهند که تاریخ انتشار محتوا از مواردی است که گوگل توجه زیادی به آن میکند. اگر به دنبال کسب بهترین نتایج از صفحه نتایج گوگل هستید، بهتر است به جای تغییر دادن یا حذف تاریخ، محتوای صفحه را بهروز نگه دارید.
هدف گوگل از ایجاد الگوریتم Freshness
زمانی که الگوریتم Freshness گوگل منتشر شد، پیشبینی میشد محتوای تولیدشده توسط انسانها تنها در سال 2017 بیشتر از همه محتواهایی خواهد بود که در طول پنج هزار سال قبل از آن منتشر شده است. البته این روندی است که از چند سال قبلتر آن شروع شده بود و همچنان با شدت بیشتری ادامه دارد. اما این روند گوگل را بر آن داشت تا برای مواجهه با این حجم تولید محتوا و ارائه نتایجی بروز، تازه و جدید به کاربران خود آماده شود.
خوب است بدانید علاوه بر افزایش سریع حجم تولید محتوا در اینترنت، هر سال تعداد عبارتهای خاص و جدیدی که کاربران در گوگل جستجو میکنند، بیشتر و بیشتر میشود. نتایج یک تحقیق در سال 2012 نشان میدهد 20 درصد عبارتهایی که مخاطبان هر روز جستجو میکنند، تاکنون جستجو نشدهاند. درواقع گوگل باید هم حجم محتوای تولید شده در اینترنت را برای جستجوهای مخاطبان پشتیبانی میکرد و هم به عبارتهای جدیدی که کاربران جستجو میکردند، پاسخ میداد. به همین منظور الگوریتم فرشنس گوگل را ارائه کرد.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 5 ساعت, 32 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل