الگوریتم کافئین گوگل چیست؟
28 اردیبهشت 1401 1401-07-27 23:50الگوریتم کافئین گوگل چیست؟
الگوریتم کافئین گوگل چیست؟
گوگل در نهایت الگوریتم کافئین ( caffeine ) را که مدتها انتظار آن را میکشید در تمام مراکز داده و برای همه نسخههای زبان جستجوی Google فعال کرد .گفته میشود که الگوریتم کافئین ۵۰٪ نتایج بهتری نسبت به سیستم نمایهسازی قبلی ارائه میدهد و به گفته گوگل «بزرگترین مجموعه محتوای وب است که آنها ارائه داده اند».
ارائه این الگوریتم مطمئناً یک رویداد عظیم برای کل صنعت بازاریابی جستجو است، پس بیایید در ادامه این مقاله از تدریس24 نگاهی دقیق به این الگوریتم جدید گوگل بیندازیم.
الگوریتم کافئین (caffeine) گوگل:
یکی از این الگوریتم ها، گوگل کافئین است که به طور پیوسته در حال جست و جوی صفحات وب است و وب سایت ها رو در زمان بسیار کمی ایندکس می کنه. قبل ها نمایش صفحات جست و جو به وسیله ی سیستم ایندکس انجام می شد ولی الان الگوریتم کافئین این کار رو به صورت مداوم و زنده(live ) انجام میده.
گوگل در سال 2009 این الگوریتم رو معرفی کرد تا بتونه ساختار ایندکس سایت ها رو در بانک اطلاعاتی خودش تغییر بده و نحوه ی نمایش نتایج صفحات جست و جو رو بهبود دهد. به این دلیل که قبل از آن ساختار مشخصی وجود نداشت و در نمایش صفحات جست و جو آشفتگی به چشم می خورد که باعث می شد کاربر نتونه به نتیجه ی دلخواهش برسه.
همانگونه که می دونید گوگل یه موتور جست و جوی متن محور است و محتوای سایت ها اهمیت زیادی براش داره به همین دلیل است که تولید محتوا در بهینه سازی سایت اهمیت زیادی داره.
هنگامی که مدیر سایت یا مسئول سئو تغییراتی رو در محتوای سایت ایجاد کنه گوگل باید از این تغییرات مطلع شود و تشخیص این تغییرات به وسیله ی الگوریتم کافئین انجام میشه. به صورت کلی این الگوریتم سرعت بیشتری نسبت به ایندکس داره و همونطور که گفته شد مطالب دسته بندی شده به صورت آنی و بلادرنگ به روز رسانی میشن. در هر ثانیه صفحات بسیاری به روز میشه و کاربران اطلاعات به روزی را در اختیار خواهند داشت.
شرکت گوگل این الگوریتم رو با الهام از ذهن انسان ساخته که با سرعت بالایی که داره این امکان رو برای موتور جست و جو ایجاد کرده تا جست و جوی معنایی رو در مقیاس بزرگتری انجام بدهند. در حقیقت با افزایش محتواهای موجود در سایت ها وجود این الگوریتم ضرورت پیدا کرده است.
الگوریتم کافئین همانند الگوریتم مرغ مگس خوار عمل می کنه که به هدف سرعت بخشیدن به نتایج جست و جو و همینطور اختصاصی تر کردن اون ها کلمه ی کلیدی وارد شده، ایجاد شده است. علاوه بر این تعامل نتایج جست و جو با محتوای شبکه های اجتماعی رو به میزان چشم گیری افزایش داده است. به همین علت فعالیت های شبکه های اجتماعی در حال حاضر روی سئوی سایت تاثیر مثبتی داره.

پیدایش الگوریتم کافئین
گوگل در آگوست سال 2009 اولین آپدیت خود را تحت عنوان الگوریتم کافئین معرفی نمود. این آپدیت به اندازه ای گسترده و مهم بود که کمپانی تصمیم گرفت در ابتدا این سیستم را تنها در یک دیتا سنتر خود اجرا نماید و از توسعه دهندگان وب درخواست کرد، که طی چند ماه هر گونه مشکل و ایرادی در آن مشاهده کردند گزارش دهند.
در آخر با برطرف سازی تمام ایرادات این سیستم بالاخره در ژوئن سال 2010 در تمامی دیتا سنترهای گوگل و در سراسر جهان رسما شروع به فعالیت کرد.
هدف گوگل از راه اندازی الگوریتم کافئین
این کمپتنی آمریکایی پیش از این سیستمی داشت به نام گوگل ایندکس، که بر اساس آن هر صفحه طبق کلمات کلیدی خاص خودش، ثبت و در لایه های مجزا گروه بندی می شد سپس وقتی یک مخاطب واژه ای را جستجو می کرد متناسب با موضوع موردنظر، گوگل به سراغ این گروه بندی ها رفته و از لایه های مختلف تعدادی از صفحات مرتبط را انتخاب میکرد و به او نمایش می داد.
از جمله معایب روش ایندکس این بود که سرعت و حجم به روز رسانی ها در لایه های مختلف محدود و با یکدیگر متفاوت بود، بصورتیکه مهمترین و بالایی ترین لایه حدود دو هفته یکبار آپدیت می شد، لایه های پایین تر به مراتب وضعیت بدتری داشتند. برخی از وب سایت های تازه تاسیس و صفحات جدید، حتی تا چند ماه طول میکشید تا توسط سیستم قدیمی شناسایی شوند.
به همین علت هر زمانی که کاربران موضوعات مورد نظرشان را در جستجو می کردند با صفحات قدیمی و محدود مواجه می شدند، زیرا گوگل برای آپدیت کردن هر گروه باید ابتدا اطلاعاتی که از صفحات ورودی به دست می آورد را آنالیز میکرد. این کار نیز زمان متفاوتی را در بر میگرفت، به همین علت نتیجه ی به روز رسانی صفحات جستجو به صورت همزمان اتفاق نمی افتاد و در نتیجه صفحات کمتری نیز در نتایج به کاربران نمایش داده میشدند.
تاثیر الگوریتم کافئین روی کاربران:
از موقع معرفی این الگوریتم، به روز بودن صفحات نتایج جست و جوی گوگل برای کاربران تا 50درصد افزایش پیدا کرده. این افزایش به روز بودن فقط شامل یه سری متن ثابت نیست و اشکال دیگه ی محتوا مثل ویدیو، تصاویر، اخبار و به روز رسانی های بلادرنگ رو هم در بر می گیره.
به عنوان نمونه، زمانی که گوگل یک صفحه وب رو ایندکس می کنه اطلاعاتی درباره ی صفحات خارجی که به آن صفحه لینک شده و اینکه چه متنی در این لینک ها استفاده می شه رو ذخیره می کنه. زیرساخت کافئین انعطاف بیشتری در نوع جزئیاتی که می تونن با یک محتوا ذخیره بشن، داره.
همانگونه که وب سایت ها تغییر می کنن و داده های با ارزش جدید درباره محتواشون ایجاد میکنن، گوگل در این حالت دیگه مجبور نیست که برای استفاده از اون و ایجاد تغییر در اونها، یک کد جدید ایجاد کند. این می تونه به این معنی باشه که اگرچه کافئین خود یک تغییر الگوریتم رتبه بندی نیست، اما در آینده می تونه رتبه بندی کنه!
بروزرسانی کافئین چه مزایایی دارد؟
با کافئین گوگل، مخاطبان اینترنتی خیلی راحتتر میتوانند اخبار و مطالب روز را رصد کنند. دیگر نیازی نیست که وقت زیادی برای پیدا کردن آخرین اخبار صرف کنند. مثلا به جای اینکه 5 دقیقه دنبال آخرین قیمت دلار باشند و در سایتهای مختلف بچرخند تا قیمت روز را پیدا کنند، با کلیک روی همان نتیجه اول موتور جستجوی گوگل به جوابشان میرسند.
از طرف دیگر وبسایتهایی که به تازگی کارشان را شروع کردند، هنوز رتبهای در SERPs گوگل ندارند یا اینکه میدانند هنوز محتوایی برای یک خبر جدید نیست، با آپدیت کافئین شانس این را دارند که با انتخاب درست عنوان محتوا و نگارش آن به رتبههای خوبی برسند. پس با کافئین، دیگر لازم نیست که صاحبان وبسایت هفتهها یا ماهها منتظر شرفیابی خزندههای گوگل به سایتشان باشند تا ایندکس شوند. همه چیز خیلی زودتر از آنچیزی که منتظرش هستند، اتفاق میافتد.
مثلا با توجه به معرفی اپلیکیشن کلاب هاوس و پررنگ شدن آن در فضای این روزهای جهان به خاطر کروناویروس، نوشتن مطلبی که به معرفی و بررسیاش بپردازد، ایدهی بسیار خوبی بود. بنابراین بدون درنگ در مطلبی مفصل راجع به آن نوشتیم که خیلی سریع به یکی از مطالب پربازدید منتوریکس تبدیل شد.
آپدیت کافئین (گوگل کافئین) سوای تاثیری که روی رتبهگیری محتوای به روز و جدید وبسایتها گذاشت به شبکههای اجتماعی مثل فیسبوک هم کمک کرد. تا قبل از 2010، فیسبوک به عنوان مرجعی برای پیدا کردن مطالب جدید بود اما از این سال به بعد و با ایندکس مطالب صفحاتش توسط گوگل، از قدرتش کاسته شد. در حال حاضر کار به جایی رسیده که وقتی درباره کتاب یا محصول آرایشی و بهداشتی هم در گوگل جستجو میکنیم، صفحات اینستاگرامی و فیسبوکی هم جزو نتایج نمایش داده میشوند. برای همین است که کارشناسان شبکههای اجتماعی به صاحبان صفحات پیشنهاد میکنند که روی کپشننویسی و ALT تصاویر هم دقت کنند.
پست های مرتبط
VDI چیست و چه کاربردی دارد؟
مزایا و معایب اس ام اس مارکتینگ چیست؟
فریم ورک چیست؟
توپولوژی مش چیست؟
دلایل عدم اتصال دامنه جدید به هاست چیست؟
اعضا
-
Active ماه 5, 2 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 9, 3 هفته قبل
-
Active ماه 11 قبل
-
Active 1 سال, ماه 1 قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل