استراتژی محتوا چیست؟

استراتژی محتوا
طراحی سایت مقالات وردپرس

استراتژی محتوا چیست؟

استراتژی محتوا ما برای رسیدن به موفقیت در هر کاری به استراتژی نیاز داریم. محتوا هم از این قاعده مستثنی نیست! استراتژی محتوا مسئول برآوردن نیازهای کسب‌وکار از طریق ایجاد و توزیع محتوا است. توسعه، برنامه‌ریزی، خلق کردن، تحویل و مدیریت محتوا ستون‌های اصلی یک استراتژی محتوا را تشکیل می‌دهند.

هدف استراتژی محتوا، ایجاد محتوای معنادار، منسجم، جذاب و پایدار است که قابلیت جذب مشتریان هدف سازمان را داشته باشد. امروزه در فضای اینترنت، رساندن پیام مناسب به مشتری مناسب در زمان مناسب بسیار مهم است. رسیدن به آن نقاط بسیار مهم، نیازمند استراتژی و تاکتیک محتوای خاص برند است.

در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید تا شمارا بیشتر در این زمینه راهنمایی کنیم.

 

استراتژی محتوا چیست؟

 

هر اقدامی نیازمند برنامه‌ریزی هدفمند و مشخصی است تا براساس آن بتوان به اهداف مختلف نزدیک شد. تولید محتوا هم از این قاعده مستثنی نیست و برای اینکه بتواند برای کسب‌وکار شما مفید باشد، نیاز دارد که هم‌سو و هم‌راستای اهداف شما باشد.

استراتژی محتوا در واقع برنامه‌ای مدون و دقیق برای رسیدن به مخاطبان هدف است که در آن تعیین می‌شود برای هرکانالی چه نوع محتوایی باید تولید و چگونه توزیع شود. در ادامه بیشتر با این مفهوم و جوانب مختلف آن آشنا خواهیم شد.

 

مزایای تنظیم و تدوین استراتژی محتوایی

 

شاید برای شما هم سوال پیش آمده باشد که استراتژی چیدن و برنامه‌ریزی برای محتوایی که قرار است منتشر شود، به چه کاری می‌آید و چه مزیتی دارد؟ و چه اشکالی دارد اگر بدون استراتژی محتوایی پیش برویم؟آشنایی با مزایای تدوین استراتژی محتوا، پاسخ این سوالات را به خوبی خواهد داد.

وقت بسیار باارزش است و کسب‌وکاری می‌تواند از رقبای خود پیشی بگیرد که از زمان خود به بهترین شکل استفاده کند. با داشتن استراتژی، زمان کمتری برای تولید محتوا صرف می‎شود. فرض کنید برنامه‌ای برای محتوای بعدی خود نداشته باشید، باید زمان زیادی از روز خود را صرف پیدا کردن موضوع مرتبط، یافتن کلمه کلیدی و موارد دیگر کنید؛ اما با وجود برنامه‌ای مدون، انگار از چندین مرحله یکجا عبور می‌کنید.

تدوین استراتژی محتوا کمک می‌کند که محتواها هدف خاصی را دنبال کنند و احتمال جذب مخاطب به شدت افزایش پیدا می‌کند. اینگونه است که می‌توان خوراک مناسبی برای مخاطبان سایت تهیه کرد و از رقبا پیشی گرفت. به علاوه در تمامی کانال‌های توزیع محتوا، مطالبی را به صورت یکپارچه و منظم خواهید داشت.

 

چرا به استراتژی محتوا نیاز داریم؟

 

بسیاری از مدیران مارکتینگ به تجربه دریافته‌اند که داشتن یک استراتژی محتوای مناسب می‌تواند نتایج بازاریابی سازمان‌شان را بهبود دهد، اما ممکن است دلایل این اتفاق را ندانند. چهار مورد زیر بیانگر این است که چرا استراتژی محتوا برای تولید محتوا باکیفیت در بازاریابی امروزی مهم است:

۱- محتوای باکیفیت مشتریان را جذب و درگیر کرده و ایجاد اعتماد می‌کند.

۲- محتوای باکیفیت به شما امکان می‌دهد بدون بلاک شدن بتوانید به مشتریان مورد نظر خود دسترسی پیدا کنید. حدود ۳۰ درصد کاربران اینترنت از نرم‌افزارهای بلاک‌کننده تبلیغات استفاده می‌‌کنند؛ که ترجمه ساده آن یعنی تقریبا یک سوم پیام‌های تبلیغاتی پولی هرگز به مخاطبان خود نخواهند رسید.

۳- محتوای باکیفیت به مصرف‌کنندگان کمک می‌کند تا یک نام تجاری را به خاطر بسپارند و آن‌ها را تشویق می‌کند تا بیشتر با آن برند تعامل داشته باشند.

۴- محتوای باکیفیت، میزان ترافیک و اعتبار جستجوی سایت شما را افزایش می‌دهد.

 

چرا باید استراتژی محتوا بنویسیم؟ واقعا لازم است؟

 

اگر تجربه تولید محتوا در یک وبلاگ یا شبکه اجتماعی دارید حتماً هر روز فکرتان درگیر پیدا کردن موضوع بوده است. خیلی وقت‌ها آدم گیج می‌شود این موضوعی که می‌خواهم تولید محتوا کار کنم به سایت یا صفحه من ربط دارد یا نه؟

مهم‌تر این که بدون استراتژی نمی‌دانیم کارهایی که انجام می‌دهیم در راستای هدفمان هست یا نه؟بدون استراتژی، بازاریابی محتوای شما به اصطلاح باری به هر جهت حرکت می‌کند و هرگز نمی‌توانید یک جهت مشخص داشته باشید.

 

تدوین استراتژی محتوا چه مزیت‌هایی دارد؟

 

مزیت‌های داشتن استراتژی محتوا آنقدر زیاد است که اگر از همان اول درستش نکنید و در ادامه به آن عمل نکنید فقط پول و وقت خود را هدر داده‌اید.

به طور کلی استراتژی کمک می‌کند نتیجه تضمین شده و بهتری از بازاریابی مبتنی بر محتوا بگیریم. این مزیت‌ها را می‌توانیم اینطور ساده کنیم:

  • کاهش زمان صرف شده برای تولید محتوا
  • تولید محتوای هدفمند
  • افزایش احتمال موفقیت
  • برتری و جایگاه‌یابی نسیبت به رقبا در بازار
  • کاهش هزینه و زمان آموزش کارکنان
  • بهبود سئوی وبسایت
  • یکپارچگی محتوا

 

استراتژی چطور روی سئو تاثیر می‌گذارد؟

 

الگوریتم‌های گوگل در سال‌های اخیر خیلی قوی شده‌اند و هر روز به درک انسانی نزدیک‌تر می‌شوند. حالا هوش مصنوعی می‌تواند ارتباط بین کلمات و جمله‌ها را درک کنند. در واقع ربات‌های نرم‌افزاری که محتوای وبسایت‌ها را بررسی می‌کنند می‌توانند بفهمند در چه موضوعی و با چه کیفیتی است.

گوگل تمام زورش را می‌زند که به انسان نزدیک شود. خنده‌دار است که از آن طرف برخی انسان‌ها تمام زورشان را می‌زنند که بتوانند شبیه ماشین رفتار کنند. تمام کارشناسان و مهندسان گوگل می‌گویند محتوای خود را برای کاربران بنویسید و خیالتان راحت باشد. نیازی نیست خودتان را برای کشف بهترین ساختار گوگل‌پسند خسته کنید. همین که برای کاربر محتوا تولید کنید و رضایت آنها را به دست آورید گوگل هم به محتوای شما ارزش بیشتری می‌دهد.

البته این توصیه به این معنی نیست که تمام نکات سئو بیهوده هستند. در تمام کارهای سئو تلاش می‌کنیم موتور جستجوی گوگل راحت‌تر بتواند ما و محتوای ما را بشناسد. پس به دنبال فریب گوگل یا جادوگری نیستیم!پس در حقیقت اگر شما کاربران و انسان‌ها را در نظر بگیرید، آیندۀ گوگل هستید. مقصد نهایی گوگل انسان است.

جمع‌بندی: شما برای کاربران استراتژی محتوا می‌نویسید، نه گوگل و استراتژی محتوا برای کاربر نوشتن یعنی توجه گوگل را به طور ویژه‌ای جلب کردن.برگردیم به مبحث تدوین استراتژی محتوا برای سایت شما. در ادامه مراحل تدوین یک استراتژی محتوا را توضیح می‌دهیم.

 

چگونه استراتژی محتوا تعیین کنیم؟

 

خب رسیدیم به اصل مطلب اینکه چگونه برای کسب و کارتان استراتژی محتوا تنظیم کنید. شاید به نظرتان این کار سخت باشد. البته آسان نیست ولی اگر اصول را بدانید پس از چندین بار تدوین استراتژی به خوبی می‌دانید باید چه کار کنید. پس پیش به سوی آموزش قدم به قدم تنظیم استراتژی تولید محتوا

۱- هدف خود را مشخص کنید.

مهمترین قسمت بازاریابی محتوا و در پی آن تدوین استراتژی، هدف شما است. اگر هدف خود را به خوبی مشخص کنید ادامه راه واضحتر خواهد بود. با انتخاب هدف از سردرگمی نجات پیدا می‌کنید.

هدف استراتژی محتوا

هدف به شما کمک می‌کند بهتر مخاطبان را بشناسید یا نوع محتوا را مشخص کنید. برای مثال چند هدف که بیشتر در بازاریابی محتوا دنبال می‌شود را بیان می‌کنیم.

آگاهی از برند

افزایش فروش

افزایش ترافیک سایت

تبدیل مخاطب به مشتری

و …

هر کدام از این موارد هدفی هستند. شما با توجه به هدف یا اهدافتان ( ممکن است چند هدف را همزمان دنبال کنید) باید یک استراتژی محتوا خوب بچینید.

۲-کسب و کار خود را به خوبی بررسی کنید

پس از تعیین هدف وضعیت کسب و کار خود را تحلیل کنید. ببینید تا کجا پیش رفته‌اید و برای رسیدن به هدف تا چه میزانی می‌توانید هزینه کنید. برای اینکه کسب و کار خود را بهتر بررسی کنید به موارد زیر دقت کنید.

درآمد شرکت از چه راه‌هایی است؟

کدام محصول یا خدمت بیشترین درآمد را ایجاد می‌کند؟

ببینید محصول یا خدمت پرفروش شما چه ویژگی دارد؟ آیا مردم به آن نیاز بیشتری دارند؟ آیا برندینگ یا تبلیغات بهتری روی آن انجام شده است؟

ساختار تیم فروش و پارامترهای مهم برای این تیم را بررسی کنید.

۳-وضعیت بازاریابی محتوا و فرآیند فعلی محتوا را در کسب و کار خود بررسی کنید.

پس از بررسی وضعیت کلی شرکت باید به سراغ وبلاگ سایت خود بروید. ببینید چه محتوایی تا کنون منتشر شده است؟ روند تولید محتوا چگونه بوده و آیا محتواهای ارزشمند و باکیفیتی در وبلاگ دارید؟ بهتر است در بررسی وبلاگ خود به موارد زیر توجه کنید.

آیا یک متخصص درباره محتواها و روند تولید محتوا تصمیم می‌گیرد؟

آیا یک تیم تولید محتوای خوب دارید؟

تیم شما تا به حال چه محتواهایی منتشر کرده است؟

مهمترین فاکتورهای شما در برندینگ چیست؟

با مراجعه به گوگل آنالیتیکس، سرچ کنسول و بررسی بک لینک‌ها و … می‌توانید یک دید خوب نسبت به محتواهای خود به دست آورید.

۴- کانال‌های انتشار محتوای خود را مشخص کنید.

حالا باید تصمیم بگیرید برای انتشار محتوا از چه کانال‌هایی می‌خواهید استفاده کنید. اینستاگرام، لینکدین، سایت خود یا سایر سایت‌ها، ایمیل، اس ام اس و … همگی نمونه‌هایی از این کانال‌ها هستند. شما باید با توجه به نوع کسب و کار خود چندین کانال مناسب را انتخاب کنید و با تدوین استراتژی محتوا به طور منظم در آنها محتوا منتشر کنید.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping