ارکان اصلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی
دیجیتال مارکتینگ مقالات

ارکان اصلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی امروزه به یک ضرورت در استراتژی‌های بازاریابی برای شرکت‌ها تبدیل شده و هیچ شرکتی نمی‌تواند آن را نادیده بگیرد. بنابراین شناسایی اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی نیز امری بلامنازع است.

اکثر ما یک صفحه شخصی در شبکه‌های اجتماعی داریم و این حضور به حدی پر رنگ و مهم شده که اگر صفحه‌ای نداشته باشید گویی کلاً وجود ندارید. این موضوع برای شرکت‌ها نیز صادق است و  یک بحث گذرا و موقتی نیست بلکه با گذشت زمان اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی بیشتر و بیشتر می‌شود.

تحقیقات انجام شده در سال ۲۰۱۸ نشان داد که، از نظر ۸۰ درصد کارشناسان بازاریابی، شبکه‌های اجتماعی به بهبود عملکرد آنان کمک می‌کنند، ۷۸ درصد از آنان شاهد رشد ترافیک و افزایش رتبه سایت خود بوده و ۵۳ درصد از آنان معتقدند که با انجام فعالیت‌های بازاریابی شبکه های اجتماعی فروش خود را افزایش داده‌اند.

در ادامه این مقاله از تدریس24 همراه ما باشید.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست ؟

 

« بازاریابی شبکه‌های اجتماعی » (Social Media Marketing | SMM) بخشی از «بازاریابی دیجیتال» (Digital Marketing) است که با استفاده از تولید محتوا در شبکه‌های اجتماعی، برای رسیدن به اهداف بازاریابی و برندسازی کسب‌وکارها تلاش می‌کند.

 فعالیت‌های مرتبط با بازاریابی رسانه های اجتماعی شامل انتشار تصاویر، محتوای متنی، ویدیو و انواع دیگر محتوا در شبکه‌های اجتماعی برای تعامل با مخاطبان و استفاده از تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی می‌شود.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

 

مزایای بازاریابی شبکه‌های اجتماعی چیست ؟

 

استفاده از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به شما در برقراری ارتباط با گستره وسیعی از مخاطبان کمک می‌کند و باعث رشد کسب‌وکار می‌شود. اگر از شبکه‌های اجتماعی برای تبلیغات و بازاریابی استفاده نکنید، مزایایی مانند افزایش تعداد مخاطبان و مشهور شدن را از دست خواهید داد. در ادامه، درباره تعدادی از مزایای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی می‌خوانید.

افزایش آگاهی از برند

«آگاهی از برند» (Brand Awareness) به میزان آشنایی عموم و مخاطبان هدف با برند گفته می‌شود. آگاهی افراد از یک برند باعث ایجاد نام‌های تجاری مشهور و پرطرفدار می‌شود. با استفاده از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی می‌توانید میزان آگاهی مخاطبان از برند خود را افزایش بدهید. شبکه‌های اجتماعی رسانه‌هایی هستند که از طریق آن‌ها اطلاعاتی را درباره برندتان با افراد به اشتراک می‌گذارید و از این طریق، تعامل بیشتری با مخاطبان برقرار می‌کنید.

ایجاد مشتری راغب و بهبود نرخ تبدیل

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی ابزاری مؤثر برای به دست آوردن «مشتریان راغب یا لید» (Lead) به شمار می‌روند و می‌توانند باعث افزایش فروش محصولات و بهبود «نرخ تبدیل» (Conversion Rate) شوند. با استفاده از رسانه‌های اجتماعی می‌توانید ترافیک وب‌سایت خود را افزایش بدهید.

 برای مثال، می‌توانید لینک وب‌سایت را در قسمت «بیوگرافی» (Bio) مانند بیو اینستاگرام و شبکه‌های اجتماعی دیگر یا پست‌هایتان قرار بدهید، از طریق برگزاری مسابقه تعامل بیشتری با کاربران برقرار کنید، در اینستاگرام یا کانال یوتیوب رویدادهای زنده برگزار کنید یا محصولات خود را به شکل مستقیم از طریق شبکه‌های اجتماعی به فروش برسانید.

برقراری ارتباط با مخاطبان

تعامل با مخاطبان در شبکه‌های اجتماعی می‌تواند به بهبود اعتبار شما و پشتیبانی از مشتریان کمک زیادی بکند. شما می‌توانید از طریق روش‌های زیر، تعامل بهتری با افراد برقرار کنید:

پاسخ‌گویی به «نظرات یا کامنت‌ها» (Comments)

به‌اشتراک‌گذاری پست‌های مخاطبان که در آن‌ها تگ شده‌اید

برگزاری مسابقه

درخواست «بازخورد یا فیدبک» (Feedback) از مشتریان

مشتریان پاسخ‌گویی کسب‌وکارها را دوست دارند و اگر از این تعامل رضایت داشته باشند، شما را به دنبال‌کنندگان خودشان معرفی می‌کنند.

یادگیری از رقیب‌ها

شما می‌توانید از طریق مقایسه برندتان با برندهای رقیب و تحت نظر گرفتن طرز رفتار آن‌ها در شبکه‌های اجتماعی، شهرت برند خود را بیشتر کنید. شبکه‌های اجتماعی پلتفرمی برای تحت نظر گرفتن کسب‌وکارهای رقیب در اختیار شما قرار می‌دهند و از این طریق می‌توانید متوجه شوید که آن‌ها از چه روش‌هایی برای افزایش نرخ تعامل و فروش استفاده می‌کنند. سپس با راه‌اندازی کمپین‌ها و استراتژی‌های بازاریابی مناسب، می‌توانید در کسب‌وکارتان موفقیت بیشتری به دست بیاورید.

نشان دادن تعهد و پشتیبانی از مشتریان

شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شوند تقاضای مشتریان را به خوبی درک کنید و در حل مشکلات و شکایت‌های به وجود آمده به شما کمک می‌کنند. از این طریق، شما می‌توانید خدمات پشتیبانی بهتری برای مشتریان فراهم کنید و شهرت و اعتبار برند خود را افزایش بدهید. همچنین برندها می‌توانند با پشتیبانی از گروه‌های خاص در پست‌ها و کمپین‌هایشان، از رسانه‌های اجتماعی برای نشان دادن پشتیبانی از دغدغه‌های اجتماعی مشتریان بهره ببرند.

 

9 رکن اصلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

 

  1. 1. نام تجاری مناسب

اولین قدم برای آغاز بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، انتخاب نام برند یا نام تجاری مناسب است. نام برند و لوگوی هر کسب و کاری، هویت آن‌را نشان می‌دهد.برای انتخاب نام برند، ویژگی‌های مختلفی باید در نظر گرفته شود، اما دو ویژگی بسیار حائز اهمیت هستند:

  1. 2. استراتژی

دومین قدم برای بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، داشتن یک استراتژی قبل از اشتراک گذاری محتوا است.

در واقع برای شروع باید بدانید اهداف شما چه هستند و رسانه‌های اجتماعی چگونه می‌توانند به کسب و کار شما کمک کنند؟برای مثال عده‌ای از کسب و کارها از شبکه‌های اجتماعی برای برندسازی استفاده می‌کنند و عده‌ای دیگر برای افزایش ترافیک و فروش، در رسانه‌های اجتماعی فعالیت دارند.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی علاوه بر افزایش فروش به شما کمک می‌کند تا با افراد بیشتری تعامل داشته باشید و یک جامعه بزرگتری ایجاد نمایید. جامعه‌ای که با برند شما آشنا می‌شوند.زمانی‌که استراتژی شما مشخص شد، تعیین کنید که قصد تولید چه نوع محتوایی را دارید؟ محتوای آموزشی، سرگرمی، تبلیغاتی یا…

پیشنهاد ما ترکیب هر سه محتوای آموزشی، سرگرمی و تبلیغاتی است. یعنی از طریق محتوای آموزشی و سرگرمی رایگان، کاربران را جذب کنید، سپس محتوای تبلیغاتی را در معرض دید آن‌ها قرار دهید.یادآوری: شما همیشه می‌توانید استراتژی بازاریابی رسانه‌های اجتماعی خود را با توجه به عملکرد پست‌ها در شبکه‌های اجتماعی، تغییر دهید.

  1. 3. برنامه‌ریزی و انتشار

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی با حضور مداوم کسب و کارها در این رسانه‌ها شکل می‌گیرد. همانطور که بالاتر گفتم نزدیک به سه میلیارد نفر (3،000،000،000) از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند.بنابراین یکی از کاربردهای شبکه‌های اجتماعی، افزایش معروفیت و محبوبیت برند است.

فراموش نکنید که فعالیت مستمر و با کیفیت در شبکه‌های اجتماعی، پیام‌های مثبت زیادی به مخاطبان بالقوه ارسال می‌کند.

شما باید برای انتشار محتوای خود برنامه‌ریزی مشخصی داشته باشید. اگر به تازگی از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنید، به شما توصیه می‌کنیم که روزانه حداقل 1 پست در شبکه اجتماعی مورد نظرتان منتشر کنید.

محتوایی که در شبکه‌های اجتماعی به اشتراک می‌گذارید، باید ترکیبی از تصاویر، فیلم‌ها، اینفوگرافی‌ها و… باشد.

  1. 4. گوش دادن و تعامل

با رشد کسب و کار شما و موفقیت در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، صحبت‌ها درباره برند و محصول شما آغاز می‌شود. یعنی افراد مختلفی در مورد پست‌های شما در شبکه‌های اجتماعی صحبت می‌کند و تلاش دارند با شما ارتباط بگیرند.

حتی ممکن است افرادی بدون اطلاع شما در شبکه‌های اجتماعی خودشان، درباره برند شما صحبت کنند. بنابراین لازم است است که روی برند خود، کنترل داشته باشید.زیرا اگر نظر افراد درباره شما مثبت باشد، که بسیار عالی است. اما اگر غرض ورزانه نظرات منفی درباره شما گفته شد، باید اقدام لازم متناسب با اعتبار برندتان نشان دهید.

سعی کنید در مواجهه با مشتریان و هم صنفی‌های‌تان رفتار صبورانه‌ای نشان دهید و با همه در تعامل باشید. زیرا تعامل با افراد مختلف باعث ایجاد احساس در روابط می‌شود و احساس در روابط، فروش نهایی را به ارمغان می‌آورد.

  1. 5. برگزاری برنامه‌های زنده (Live)

برخی از شبکه‌های اجتماعی، امکان برگزاری Live را فراهم می کنند. برنامه‌های زنده به مشتریان کمک می‌کند تا پاسخ سوالات‌شان را دریافت نموده و اعتمادشان به کسب و کار شما جلب شود.سعی کنید هفته‌ای یکبار، با استراتژی درست و برنامه‌ریزی دقیق، برنامه‌ی زنده برگزار کنید. برنامه‌های Live امکان ارائه‌ی تخصص و ارزش محصول را فراهم می‌کند.

امروزه تعامل با مشتریان بیش از هر زمان دیگری مهم است. اهمیت مشتریان به اندازه‌ی دوستان و خانواده مهم شده است.باید بدانیم تعامل چیزی فراتر از بازاریابی است و کمک می‌کند تا مشکلات و پرسش‌های مبهم مشتریان را پاسخ دهیم.

مکالماتی که در در اینستاگرام و تلگرام با کاربران رد و بدل می‌کنیم، به ما امکان می‌دهد که با مشتری درگیر شویم و به آن‌ها نشان دهیم هدف ما فقط فروش نیست، بلکه به مشکلات آن‌ها فکر کرده‌ایم و راه حل آن‌را در محصول خود قرار دادیم.

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی راهی عالی برای تعامل با مشتریان هستند و طبق تحقیقات صورت گرفته، ۴۰% مشتریان بالقوه از برندهای خرید می‌کنند که پشتیبانی آن‌ها، پاسخگوی سوالاتشان باشد.

  1. 6. تجزیه و تحلیل

در این مرحله از بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، باید بدانید آیا نسبت به ماه گذشته عملکرد بهتری داشته‌اید یا خیر. یعنی چند کامنت مثبت دریافت کردین و چند نفر پست‌های شما را پسندیده‌اند؟همانطور که در ابتدای مقاله گفتیم، اغلب شبکه‌های اجتماعی قسمتی به نام Insights دارند که آمار خوبی از میزان تعامل کاربران در اختیارمان قرار می دهد که مرتباً باید مورد ارزیابی قرار بگیرد.

همچنین می‌توانید از Buffer Analyze برای تجزیه و تحلیل دقیق‌تر استفاده کنید.تحلیل اطلاعات کمک می‌کند تا رفتار کاربران‌تان را بشناسید و محتوای مناسب‌تری برای آن‌ها تولید کنید.

  1. 7. تبلیغات

تبلیغات مهم‌ترین بخش شبکه‌های اجتماعی است. در واقع تبلیغات در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی به شما امکان می‌دهد تا مخاطبانی بیشتری را به سمت خود جذب کنید.علاوه بر آن، تبلیغات باعث می‌شود که برند شما دیده شود و در ذهن کاربران بماند. یعنی هزینه‌ای که برای تبلیغات می‌شود، با فروش چند برابری جبران خواهد شد.

  1. 8. اشتراک گذاری لینک‌ها

همانطور که می‌دانید پروفایل شبکه‌های اجتماعی، در کنار فیلدهای نام و توضیحات، فیلدی را برای ورود لینک سایت تعبیه کرده‌اند و اگر کسب و کاری، سایت نداشته باشد، عملاً یکی از کانال‌های بازاریابی را بسته است.

برای کسب و کارهایی که سایت اینترنتی دارند، فرصت خوبی محیاست تا بازاریابی رسانه‌های اجتماعی را، به فروش در سایت خود تبدیل کنند.یادآوری: وجود سایت اینترنتی و اطلاعات تماس در سایت، باعث می‌شود تا اعتماد کاربران برای خرید محصولات، دوچندان شود.

  1. 9. بررسی رقبا

بررسی رقبا موضوعی است که همیشه برای کسب و کارها اهمیت داشته است و حتی کسب و کارهای سنتی نیز، نسبت به تحلیل رقبای‌شان، بی تفاوت نبوده‌اند.در قدم اول باید رقبایی که موضوع کسب و کارشان مرتبط با شما هست را شناسایی کنید.

قدم بعدی باید نوع محتوا، نوع تعامل کاربران، زمان بندی انتشار پست و اطلاعاتی از این قبیل را برای هر کدام از رقبا بررسی نمایید.در واقع ایده گرفتن از رقبا باعث می‌شود که آزمون و خطای کمتری برای موفقیت در بازاریابی شبکه‌های اجتماعی داشته باشیم.

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اعضا

‫بروز رسانی

سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد 1 سال, ماه 6 قبل

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه
مقایسه ×
Let's Compare! Continue shopping