اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) چیست؟
6 خرداد 1401 1401-02-20 20:05اتوماسیون بازاریابی (Marketing Automation) چیست؟
اتوماسیون بازاریابی با توجه به افزایش پیامهای بازاریابی برای مصرفکنندگان، دیده شدن کمپینهای بازاریابی بیش از هر زمانی دشوار شده است. تیمهای بازاریابی تحت فشار زیادی هستند تا ایدههای خلاقانهای ارائه دهند و عملکرد بهتری نسبت به رقبای خود داشته باشند.
انجام این کار در کنار فعالیتهای روزمره بازاریابی کار راحتی نیست. به همین علت تیمهای بازاریابی برای رسیدن به اهداف بزرگ نیاز به زمان زیادی دارند؛ اما فناوری، در قالب نرمافزار اتوماسیون بازاریابی میتواند مسیر آسونتری برای بازاریابان ایجاد کند.
در ادامه این مقاله از تدریس24 نگاه دقیقتری به اتوماسیون بازاریابی یا مارکتینگ اتومیشن بیندازیم:
اتوماسیون بازاریابی چیست؟
اتوماسیون بازاریابی یعنی استفاده از نرمافزار در جهت اتوماتیک کردن فعالیتهای بازاریابی. بسیاری از فعالیتهای بازاریابی مختلفی هستند؛ مثل بازاریابی ایمیلی، پست گذاری در شبکههای اجتماعی و حتی برگزاری کمپینهای تبلیغاتی. خیلی از دپارتمانهای بازاریابی این قبیل فعالیتهای خود را از روش نرمافزارهای مناسب اتوماتیک میکنند.
اتوماسیون بازاریابی به طور کلی به سه دسته تقسیمبندی میشود:
هوش بازاریابی (marketing intelligence): استفاده از کدهای ردیابی رفتارهای آنلاین مشتریان در این دسته جای میگیرد.با استفاده از این دسته از اتوماسیون بازاریابی، بازاریابها الگوهای رفتار مشتریانشان را کشف کرده و بر اساس آنها برای مخابره پیامها و کمپینهای تبلیغاتیشان برنامهریزی میکنند.
گسترش کسب و کار (business development): در این بخش از اتوماسیون بازاریابی بیشتر بر حرکت دادن مشتریان از بالای قیف بازاریابی به کف قیف (خرید کردن) تمرکز میشود. برای این منظور سعی میشود تا به وسیله بازاریابی محتوا ، بهینه سازی موتورهای جستجو، شبکههای اجتماعی و ایمیل به علایق و اهداف مشتریان پی برد و تاکتیکهای بازاریابی را با توجه به آنها ارائه کرد.
اتوماسیون در جریان (workflow automation): به مراحلی داخلی مثل بودجهبندی، جدول زمانبندی بازاریابی، مدیریت کارهای دیجیتال و هر چیز دیگری که شرکتهای بزرگ برای اداره بخش پیچیده بازاریابیشان به آن نیاز دارند.

مزایای استفاده از اتوماسیون بازاریابی برای کسب و کارها
با اتوماسیون بازاریابی نه تنها بهرهوری و بازدهی فعالیتها افزایش پیدا میکند، بلکه تجربهای کاملاً شخصیسازیشده برای مشتریان فراهم خواهد شد. به علاوه، با تکنولوژی اتوماسیون بازاریابی، انجام امور بازاریابی بسیار سادهتر میشود.
در ادامه به چند مورد از اصلی ترین مزایای اتوماسیون بازاریابی اشاره میکنیم:
افزایش تعداد دنبال کنندگان جدی برند با صرف هزینه کمتر به ازای هر نفر
بهبود روابط با مشتریان و حفظ بهتر آنها
بازدهی بالاتر بازاریابی با افزایش فروش حاصل از آن
افزایش بیشتر و قویتر بازگشت سرمایه بازاریابی (ROI)
از جمله مزایای غیر مستقیم اتوماسیون بازاریابی نیز میتوان به بهبود روابط با مشتریان اشاره کرد. متخصصان فروش با فرهنگ و گرایشات مشتریان بیشتر آشنا میشوند؛ در نتیجه به جای اینکه با یک لیست خرید بیکیفیت و یک درخواست برای اقدام سرد و بی روح مشتریان را به خرید دعوت کنند، یک فهرست از علایق طرفدارانشان برای آنها ارسال میکنند با پیامهایی کاملاً اختصاصی و دوستانه!
حتی میتوان اطلاعات حاصل از اتوماسیون بازاریابی را با نرمافزارهای CRM ترکیب کرد و اطلاعات جامعتری به دست آورد.
اتوماسیون بازاریابی چطور کار میکند؟
شما میتوانید اطلاعات مشتریان را از طریق تعاملات مختلف گردآوری کنید از جمله ایمیل، بازدید از وبسایت، استفاده از اپلیکیشن، شبکههای اجتماعی و غیره. این اطلاعات به شما کمک میکنند تا یک دید ۳۶۰ درجه و کامل از هر مشتری به دست آورید.
پس از این مرحله خود اتوماسیون بازاریابی کارهای مورد نیازرا برای شما انجام میدهد و فرایندهای بخشبندی و هدفگیری را آسانتر میکند تا بتوانید مخاطبین مناسب را به سرعت و در مقیاس عظیم مشخص کنید. پیامها را برای هر مشتری متناسب با اطلاعاتی که از او گردآوری کردهاید بسازید.
تنها با چند کلیک پیامهایی مناسب و شخصی سازی شده از طریق ایمیل، موبایل، شبکههای اجتماعی، وب و غیره ارسال کنید. تجربهای شخصی سازی شده، کارآمد و مؤثر برای مشتریان خودتان بسازید چه ۱۰۰ مشتری داشته باشید چه ۱۰۰ میلیون مشتری.
روشهای توصیه شده برای اتوماسیون بازاریابی
هنگام طراحی استراتژی اتوماسیون بازاریابی خودتان، این نکات و توصیهها را در نظر داشته باشید:
- اهداف خودتان را تعریف و مشخص کنید. جهت توجیه سرمایهگذاری برای سرمایهداران یا مدیران شرکت، از اعداد و ارقام واقعی استفاده کنید.
- با سایر تیمها همکاری کنید. استراتژی اتوماسیون بازاریابی شما به چندین تیم در شرکت ارتباط دارد. قبل از شروع، نظر مثبت و توجه آنها را جلب کنید.
- یک تصویرسازی از کل فرایند انجام دهید. از دیاگرامهایی کامل و دقیق برای نمایش جریان کار اتوماسیون بازاریابی استفاده کنید تا اهداف کلی خودتان را به نحوی کارآمد و موثر به کل اعضای سازمان منتقل کنید.
- آماده بخش بندی دیتابیس باشید. دادههای مشتریان را در نظر بگیرید. درباره این که تمایل دارید با چه کسی فعالیت کنید و چرا، خوب فکر کنید.
- استراتژی محتوای خودتان را آماده کنید. کتابخانه و منبع محتوای خودتان را بسازید. پیامهایی جذاب و مناسب طراحی کنید که به همه مراحل چرخه حیات مشتری برسند.
- برای انتشار آهسته آماده شوید. موفق ترین شرکتهای بازاریابی جهان، معمولاً در انتشار کمپینهای خودشان درنگ میکنند. ابتدا آزمایشهای لازم و بهینه سازیها را انجام دهید تا احتمال موفقیت خودتان را به حداکثر برسانید.
- همچنان که پیش میروید، تحلیل را فراموش نکنید. بررسی کنید چه استراتژیهایی کار میکنند و چه استراتژیهایی کار نمیکنند. از صرفه جویی زمان که با اتوماسیون به دست میآورید، برای تحلیل عمیقتر و پیادهسازی تغییرات همزمان با رشد کسب و کارتان استفاده کنید.
پست های مرتبط
کیورد استافینگ چیست؟
پرسونال برندینگ چیست؟
ترندهای دیجیتال مارکتینگ
الگوریتم گوگل برت چیست؟
تجارت الکترونیک یا Ecommerce چیست؟
اعضا
-
Active 4 ساعت, 42 دقیقه قبل
-
Active 3 هفته, 5 روز قبل
-
Active 3 هفته, 6 روز قبل
-
Active ماه 2 قبل
-
Active ماه 4, 1 هفته قبل
بروز رسانی
سمیرا مردانی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد جواد محمدی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
مریم نوری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
محمد امین طاهری's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل
نگار حجتی's بروزسانی مشخصات انجام شد ماه 9, 3 هفته قبل